Hashim Thaci otputovao u službenu posjetu SAD-u

Hashim Thaci otputovao u službenu posjetu SAD-u

Predsjednik Kosova Hashim Thaci otputovao je danas u Sjedinjene Američke Države gdje će se sastati sa visokim zvaničnicima američke administracije

Sjedinjene Američke Države su ponovo usredtočile ažnju na događaje na Kosovu i u regionu, angažujući se na postizanju konačnog mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije, kako bi se otvorio put stranim investicijama i ekonomskom razvoju, saopšteno je iz Predsjedništva Kosova.

Prije polaska u SAD, Thaci je rekao da Kosovo ima sreće što su Sjedinjene Američke Države i dalje posvećene Kosovu, miru, stabilnosti i prosperitetu Kosova i čitavog regiona.

“Rukovodstvo predsjednika Trumpa, podrška sekretara Pompea i direktno angažovanje posebnog izaslanika, ambasadora Grenella su za nas ohrabrujući”, rekao je Thaci, dodavši:

“Blagosiljani smo našim stalnim prijateljstvom, našim specijalnim odnosom sa Sjedinjenim Američkim Državama”.

Thaci će u Washingtonu održati prezentacije i dvije debate o dešavanjima na Kosovu i u regionu, jednu u Brookings institutu, a drugu u Atlantic Council, a održaće i think-tanks sastanke od uticaja na spoljnu politiku SAD-a. Thaci će govoriti o dosadašnjim dostignućima, o prioritetima Kosova i o izazovima i mogućnostima na putu evroatlantskih integracija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *